Menu

Nieuwsbericht

 • Al elf jaar lang naar de Jeugdtour!

  Danilo

  Een groot deel van de deelnemers van de Jeugdtour komt elk jaar weer terug. Sommigen zijn er zelfs al vanaf categorie 1 bij. Zo ook junior Danilo Wattez die bezig is aan zijn elfde en laatste Jeugdtour.

  De renner uit Elim (Drenthe) reed het grootste gedeelte van zijn Jeugdtour-carrière in het shirt van De Peddelaars. Na een uitstapje bij WV Viking-Monkeytown rijdt hij nu voor WSV Emmen.

  “De Jeugdtour is de enige wedstrijd in de buurt met zo’n groot deelnemersveld. Overal kom je dezelfde jongens tegen, hier is dat heel anders. Je rijdt ineens ook tegen Engelsen en Litouwers.”

  Hij merkt dat hij de laatste twee jaar anders de Jeugdtour ingaat dan eerder. “Toen ik jonger was stond plezier voorop, nu wil je graag presteren. Wat dat betreft waren de beginjaren de leukste jaren, toen ging het echt om de fun.”

  Zijn favoriete dag is de woensdag, waarop de klassieker wordt verreden. “Hoe zwaarder de koers, hoe beter ik de sprint rijd.” Met tijdrijden heeft hij, zoals veel sprinters, niks. “Als ik daar meer op ga trainen, merk ik echt dat mijn sprint minder wordt.” In de elf edities van de wielerronde heeft hij vooral leren keuzes maken.

  “Ik heb altijd maar één doel, en dat is de sprint. Daar richt ik mij volledig op. Ik had bijvoorbeeld van tevoren al bedacht dat ik de klassieker wilde winnen.”

  En dat deed de 18-jarige renner dan ook. Bovendien schreef hij met zijn machtige sprint ook nog de omloop op zijn naam. Danilo beëindigde zijn laatste Jeugdtour op een elfde plaats.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter