Menu

Nieuwsbericht

  • Alle records gebroken

    beeline

    Afgelopen maandag werden alle records gebroken. Binnen vier minuten hadden zich meer dan 500 mensen ingeschreven voor de Jeugdtour in Assen. Op dit moment staat de teller op 798 en is er alleen nog beperkt plaats in categorie aspiranten, 1, 2, 7 en de junioren. Dat de nieuwelingen, nieuweling-meisjes en junior-dames ook al op dag 1 vol waren, was een unicum.

    De snelste typvingers kwamen van de vader van Rivkah Kroesbergen. Zij was de allereerste op de lijst. Net als in voorgaande jaren waren categorie 5 en 6 het meest in trek. In categorie 6 schreven in dezelfde minuut 85 renners in, een overschot van maar liefst 20 renners. Gelukkig kunnen we als uitzondering allemaal laten starten.

    Er staan negentien nationaliteiten op papier. Voor het eerst verwelkomen we een renster uit Portugal. Van buiten Europa ontvangen we Australië, Amerika, Curacao en Zuid-Afrika. De overige landen zijn Nederland, Groot-Brittanië, Duitsland, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Finland, Estland, Letland, Litouwen, België, Luxemburg, Ierland en Hongarije. Er staan 401 Nederlandse renners op papier. De tweede groep is zoals altijd Groot-Brittaniëmet 273 renners. De derde groep is Duitsland met 31 renners.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter