Menu

Nieuwsbericht

 • De dames van de infobalie

  infobalie

  Iedereen is er wel eens geweest. Het informatiecentrum op de wielerbaan in Stadsbroek is al jaren de plek voor alle vragen. Agaath, Tiny en Gerrie bemannen het infocentrum tijdens de Jeugdtour zeven dagen achter elkaar.

  “Gekke vragen, dat weet ik eigenlijk niet. De meeste antwoorden staan in het programmaboek of de website maar dat lezen ze dan weer niet,” zegt Tiny met een lach.

  “Ja iemand die kwam vragen wat hij moest doen nu zijn vuilniszak vol was? Naar de supermarkt gaan en nieuwe kopen natuurlijk,” lacht Gerrie.

  De dames hebben het erg naar hun zin in de Jeugdtour. “Het is elk jaar weer gezellig met elkaar en de andere vrijwilligers. Bovendien is het contact met de renners erg leuk. Ze rijden nog zo onbevangen rond,” aldus Tiny.

  Soms leveren de vele buitenlandse deelnemers communicatieproblemen op. “We hadden hier eens Russen en dat ging moeizaam. Uiteindelijk kom je er met handen en voeten toch altijd wel uit met elkaar.”

  Zaterdag is de drukste dag want dan komt iedereen zijn prijzen ophalen. “Dan is het hier een komen en gaan van mensen,” zegt Gerrie. “Gelukkig zien we ook nog wel iets van de koersen op de wielerbaan die dag.”

  Nog even terug naar de gekke vragen. Iemand die vraagt of hij met een verzet dat op 7,02m uitkomt ook mag rijden als het maximum in de reglementen 7,01m is. Of de vraag of ze de transponders ook bij de tijdrit moeten gebruiken?

  “De meeste vragen gaan echter over parcoursen. Waar die zijn en hoe ze er moeten komen,” zegt Tiny.

  “De meeste mensen aan de balie zijn aardig, blij of zelfs verrast dat ze toch iets hebben gewonnen. Natuurlijk zijn er ook wel eens boze mensen als de jury iets heeft besloten maar wij zijn geen jury en kunnen dan niets voor die mensen doen,” benadrukt Tiny.

  De dames willen nog jaren door. “Bij de informatiebalie kennen we geen AOW,” besluit Gerrie.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter