Menu

Nieuwsbericht

 • De week van tweeling Max en Kai Minck

  max kai

  Ze hebben genoten van hun eerste Jeugdtour. Terwijl ze vertellen over hun ervaringen glinsteren de ogen van Max en Kai Minck (8) continu. Het was een bijzondere week voor ze, met exact dezelfde finishtijd bij de tijdrit in Lieveren.

  “Toen we zagen dat ze allebei dezelfde tijd hadden, dachten we eerst dat het niet klopte”, bekent de moeder van de tweeling. “Maar het was dus echt zo.”

  Max en Kai Minck (NWV Groningen) sloten de tijdrit in categorie 1 donderdag beiden af met een tijd van 4 minuten en 50 seconden. Terugkijkend op de gehele week heeft Max over het criterium vandaag het beste gevoel.

  “Ik vond het echt heel leuk. Alle dagen kon ik niet met het peloton mee, maar vandaag wel. Bij de finish heb ik mijn wiel nog naar voren gedrukt, toen eindigde ik voor Kai”, vertelt hij lachend.

  De hele week was Kai de snelste, tot vandaag. Daar heeft Max dan ook een goede verklaring voor. “Ik heb vanochtend jus d’orange gedronken. Daardoor ging het heel goed. Het was wel vies, want er zaten stukjes in.”

  Kai vond eigenlijk alle dagen leuk, maar vooral de klassieker op woensdag is blijven hangen. “Er reden wel vier motoren voor ons en we kwamen langs de snelweg. Dat was heel leuk.”

  Ook de valpartij van zijn broer op dinsdag is hem bijgebleven. “Ik fietste naast hem in de laatste bocht en toen viel hij. Ik dacht: moet ik nou stoppen of doorgaan? Toen ik over de finish kwam heb ik meteen papa en mama geroepen.”

  Gelukkig kwam Max er goed vanaf en kon de tweeling vanmiddag gezamenlijk hun eerste Jeugdtour uitfietsen. En volgend jaar? Dan zijn ze er weer bij, zo beloven ze.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter