Menu

Nieuwsbericht

 • Eerste Jeugdtour voor Kinetic Cycling Club uit Zuid-Afrika

  Kinetic

  De Kinetic Cycling Club uit Zuid-Afrika staat dit jaar voor het eerst aan de start van de Jeugdtour Assen. De renners en hun vier begeleiders kregen een lange tocht voor de kiezen.

  “We vlogen van Kaapstad naar Dubai en vanaf daar naar Amsterdam”, legt bestuurslid O’Ryan Bruintjies uit. “Dat duurde al 16 uur in totaal. Vervolgens zijn wij met de bus naar Assen gereisd en de kinderen zijn met de trein hier naartoe gekomen. Dat is nog eens twee uur extra reistijd.”

  Luke Oldale, Mia Fortuin (beiden categorie 4), Jason Bruintjies (categorie 7), Matthew Fortuin (nieuwelingen) en Lionel Geldenhuys (wereldkampioenschap INAS) zijn de eerste leden die hun ploeg vertegenwoordigen in Europa.

  “Zij beleven de primeur. Het is de allereerste keer dat we ons shirt tonen in een wedstrijd in Europa”, zegt Bruintjies. “Dat willen we ook graag, ons shirt hier tonen. Daarnaast gaan we voor de ervaring die ze beleven met zo’n wedstrijd als deze.”

  Kinetic Cycling Club komt echter niet alleen voor het plezier. “We willen hier ook gewoon goed presteren: het is niet alleen maar plezier maken. Let vooral op nieuweling Matthew Fortuin. Hij is een hele goede renner.”

  De eerste indruk die Bruintjies heeft gekregen van Assen is heel positief. “De aantallen renners die hier aan de start staan, die kennen wij niet in Zuid-Afrika. Dat is mooi om mee te maken. De mensen hier zijn erg gastvrij en het bevalt ons heel goed in Assen. Dit is de eerste keer dat we hier zijn, maar zeker niet de laatste. Wij gaan terugkomen”, verzekert Bruintjies.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter