Menu

Nieuwsbericht

 • Jeugdtour Assen is het podium dat het WK INAS verdient

  INAS truien

  Naast de Jeugdtour wordt dit jaar gelijktijdig ook het Wereldkampioenschap INAS verreden op de parcoursen rond Assen. De atleten met een verstandelijke beperking zullen in drie onderdelen de strijd met elkaar aanbinden en bepalen wie de beste van de wereld zijn. Slechts negen maanden geleden werd de organisatie van de Jeugdtour gevraagd of zij ook het WK INAS voor hun rekening wilden nemen. Ze twijfelden geen moment.

  “Wij hebben hierop direct ja gezegd”, zegt Sanne Briggeman, voorzitter van het organisatiecomité. “Als organisatie hadden we ook direct ‘feeling’ met de doelgroep, omdat enkele leden van de commissie in het dagelijks leven ook werken met deze doelgroep. Deze atleten verdienen ook een podium en dat willen wij hen graag bieden.”

  Tijdens de tijdrit, koppeltijdrit en de wegwedstrijd komen twintig renners uit negen verschillende landen in actie.

  “Dit is echt de top van de wereld die hier aan de start verschijnt. Bij de Special Olympics zou je alle deelnemers indelen in verschillende sterktes. Hier komen echt alleen de absolute toppers in actie. Daarom zijn we erg blij dat we twintig van deze atleten mogen verwelkomen. Ze zijn erg gedreven. Ze bekostigen alles zelf. Er komt geen bond aan te pas. Vanavond zullen ze met een snelheid van veertig kilometer per uur voorbij komen zoeven”, zegt Briggeman.

  Briggeman bespeurt enorm veel enthousiasme rondom het WK INAS. “De rijders rijden hier al enkele dagen met een enorme glimlach in het rond en ook de verantwoordelijken van de INAS zijn verguld met wat ze hier zien. Daarnaast zijn ook de verschillende vrijwilligers van de Jeugdtour enorm enthousiast. Alleen vanavond (dinsdagavond, red) rijden we buiten het programma. Voor de rest maken we onderdeel uit van het programma van de Jeugdtour. Ik heb al heel veel positieve berichten gehad over de openingsceremonie gisteren. Ik hoop dat ik vrijdag dezelfde goede berichten krijg en hetzelfde enthousiasme bij iedereen zie, zoals ik dat nu zie. Dan is mijn week voor 100 procent geslaagd”, besluit Briggeman.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter