Menu

Nieuwsbericht

 • Mike Bronswijk wint criterium categorie 7 na machtige solo

  Bronswijk

  Mike Bronswijk van Westland wil Vooruit heeft op imposante wijze het criterium gewonnen in categorie 7. De renner uit Honselersdijk sloeg op zeven ronden van het einde een gat met het peloton en kwam met 42 seconden voorsprong op het peloton solo over de meet op dag twee van de Jeugdtour Assen.

  “Ik had dit van tevoren niet zo gepland”, zei Bronswijk. “Ik wilde kijken hoe de wedstrijd verliep en dan een plannetje maken. Ik reed weg en vervolgens heb ik gekeken of het gat niet snel kleiner zou worden. Zou dat het geval zijn dan had ik mezelf af laten zakken. Maar het gat werd alleen maar groter. Een ronde voor het einde keek ik achterom en kon ik het eigenlijk niet geloven. Het gat was zo groot dat de winst al bijna binnen was. Ik ben er superblij mee.”

  Ruim achter Bronswijk reed Joshua Giddings naar een tweede plek in de wedstrijd van zestien ronden in Assen-Oost.

  “Het was een goede wedstrijd. Het ging erg snel vandaag. Toen Mike wegsprong hebben we even gewerkt om het gat niet te groot te laten worden. Er waren eigenlijk te weinig renners die mee wilden helpen om het gat dicht te rijden. Toen viel het een beetje stil. We hebben nog geprobeerd iets te organiseren, maar dat lukte niet. Ik ben blij dat ik de sprint van de achtervolgende groep won. Morgen staat de befaamde klassieker op het programma, Giddings kijkt ernaar uit. “Het zal vanaf het begin heel snel gaan, daarom is een goede positie van groot belang. Hopelijk kan ik er dan tot in de finale bijblijven.”

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter