Menu

Nieuwsbericht

 • Rijden met een missie

  Harrison

  In categorie 3 vinden we Harrison Dainty in een speciaal wielershirt. Hij rijdt voor Team Cystic Fibrosis en wil graag geld ophalen voor onderzoek naar taaislijmziekte.

  “Mijn zus Molly heeft taaislijmziekte. Daarom rijd ik voor haar. Het is best wel erg maar je gaat er niet dood aan,” vertelt Harrison na het criterium op dinsdag. Zijn zus is alleen zelf nergens te bekennen. “Mijn zus zelf met mama op vakantie in Frankrijk. Ze doet niet eens aan wielrennen. Ze kan wel sporten hoor maar ze doet het niet,” voegt hij er lachend aan toe.

  Team Cystic Fibrosis werd zes jaar geleden opgericht en bestaat uit een groep wielrenners die bekendheid wil genereren voor de ziekte zelf. Er is inmiddels al een kwart miljoen euro opgehaald voor onderzoek.

  “Onze dochter Molly werd 12 jaar geleden geboren met deze aandoening. Zij is gelukkig erg gezond maar als ze dertig jaar geleden was geboren, was haar levensverwachting maar 13-14 jaar geweest. Door onderzoek kunnen we de levensverwachting van deze patienten steeds verder verleggen. Het is nog steeds een levensbedreigende ziekte, vooral door het infectiegevaar dat het slijm in de longen met zich meebrengt,” legt Harrison’s vader uit.

  Ondertussen gaat Harrison door met zijn missie. “Met kerstmis 2016 ben ik de Teide op Tenerife opgefietst. Dat is de allerhoogste berg van Spanje,” zegt Harrison trots. “Toen hebben we meer dan 4000 pond opgehaald van familie maar op mijn wielershirt staan ook de sponsors van Team Cystic Fibrosis die mehebben geholpen.”

  De komende dagen zien we Harrison nog in actie in zijn shirt van Team Cystic Fibrosis, een renner met idealen en een missie.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter