Menu

Nieuwsbericht

 • Sten Hoek: zes keer Alpe d'Huez

  Sten Hoek

  Naast deelname aan de Jeugdtour Assen dit jaar, reed Sten Hoek op 1 juni ook mee tijdens Alpe d’HuZes om geld om te halen voor de strijd tegen kanker. Hoek reed daarvoor zes keer de legendarische Alpe d’Huez op.

  “Mijn moeder heeft in 2001 borstkanker gehad en in 2004 voor de tweede keer”, legt Hoek zijn motief uit. “Gelukkig is ze van beide keren genezen. Ik wil niet dat andere kinderen hetzelfde meemaken. Dat was helemaal geen fijne tijd. Dus daarom heb ik besloten om mee te doen aan Alpe d’Huzes.”

  “Het was een hele heftige, maar wel een hele mooie dag. Dan start je om half vijf ’s morgens in het donker en klim je naar boven tussen allemaal waxinelichtjes aan de zijkant in elke bocht. Dat is heel bijzonder. Tegen de tijd dat je begint aan de laatste klim zit je helemaal kapot, maar ik ben toch nog een keer gegaan. Na afloop voel je je heel blij dat je het gehaald hebt, maar aan de andere kant ben je helemaal kapot. Dat je die zes keer gehaald hebt en heel veel geld hebt opgehaald, dat geeft een heel erg goed gevoel”, zegt Hoek over de ervaringen tijdens deze dag.

  Na zijn heroïsche prestatie op de flanken van de Alpe d’Huez, staat de nieuweling uit Oosterstreek nu aan de start bij de Jeugdtour Assen.

  “De eerste dag ging goed en heb ik mezelf overtroffen. Met het criterium had ik een ongelukkige loting en moest ik eraf. Tijdens de klassieker en ook vandaag ging het heel goed. Dit is de eerste keer dat ik meedoe en ik vind het een fantastische ervaring. Met het hele team elke dag zo’n beleving te hebben en alle categorieën te bekijken.”

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter