Menu

Nieuwsbericht

 • Thomas van de dag: Thomas Mijnsbergen

  Mijnsbergen

  Bij het verwerken van de deelnemerlijsten viel het ons op dat Thomas de meest voorkomende naam is deze Jeugdtour. De Thomassen doen mee in zeven verschillende categorieën en komen uit drie verschillende landen. Deze week interviewen we er iedere dag één: onze Thomas van de dag. Vandaag is het Thomas Mijnsbergen.

  Thomas vader is een enthousiast amateurrenner en dat zorgde ervoor dat Thomas zelf ook ging fietsen. Vanaf categorie 4 is hijs al actief in de Jeugdtour. In 2016 bekroonde hij dat zelfs met een heel goed resultaat. Hij won! Hij won zowel de proloog en het criterium in het Asserbos en nam met 10 seconden voorsprong de gele trui mee naar huis.

  Thomas is ook actief op de baan. Zijn ouders brengen hem in de winter twee keer per week naar Amsterdam. Vanuit Schiebroek is dat een rit van 45 minuten. Ook in het baanwielrennen heeft hij al een dijk van een prestatie neergezet. Hij werd samen met drie andere zeer snelle renners Nederlands Kampioen ploegenachtervolging. Dat is dus al een aardige palmares voor een nieuweling die binnen twee weken 15 jaar wordt.

  Thomas rijdt niet alleen graag op de weg en op de baan, maar ook in het bos. Hij doet aan mountainbiken en start deze winter weer met veldrijden. Een echte wielerveelvraat dus.

  Volgend jaar zal hij echter ook aandacht moeten besteden aan zijn school. Hij doet examen en zal daarna naar het Hout- en Meubileringscollege gaan. Hij wil leren om meubelen op maat te gaan maken voor onder andere de scheepsvaartindustrie.

  Hij geeft als raad aan de overige renners mee: “aero is everything en heb veel plezier”.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter