Menu

Nieuwsbericht

 • Thomas van de dag: Tomas Niemi

  Tomas Niemi

  Bij het verwerken van de deelnemerlijsten viel het ons op dat Thomas de meest voorkomende naam is deze Jeugdtour. De Thomassen doen mee in zeven verschillende categorieën en komen uit drie verschillende landen. Deze week interviewen we er iedere dag één: onze Thomas van de dag. Vandaag is het Tomas Niemi, de enige Finse deelnemer in Assen.

  Tomas Niemi is een 13-jarige renner uit Tampere, een plaats net 200 kilometer van Helsinki. Hij doet inmiddels voor de zesde keer mee aan de Jeugdtour. Hij vind de Jeugdtour een fantastisch evenement en hij vindt het geweldig om met zoveel renners in een peloton te rijden.

  In Finland zijn er niet veel wielrenners en soms rijdt er minder dan 20 renners mee in een wedstrijd. Maar Tomas doet wel zeer verdienstelijk mee. In categorie 4 is hij Fins kampioen geworden op de weg en in tijdrijden.

  Met zoveel renners tegelijk als in Assen rijdt Thomas dus niet vaak. Er zijn wel ieder weekend wedstrijden. Zijn vader moet soms meer dan twee uur rijden voor een wedstrijd. Zijn vader heeft zelf ook aan wielrennen gedaan en samen vinden ze de snelheid van het wielrennen het mooist.

  Tomas wil net als andere Tomassen graag profwielrenner worden. Zijn grote voorbeelden zijn de Finse rijders Jukka Vastaranta, die ook uit Tampere komt en Jussi Veikkanen, die aan de Tour de France heeft meegedaan.

  Tomas is lid van Tampereen yritis, waar je naast fietsen ook aan ijshockey kunt doen. Hij geeft als raad aan de jongste jeugd mee: heb veel plezier.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter