Menu

Nieuwsbericht

 • Van AustraliĆ« naar Assen

  OSCAR

  Oscar Chamberlain is één van de sterke renners in categorie 4. Het is al het derde jaar dat hij in Assen rijdt. Niet zo gek toch? Wel als je beseft dat Oscar in Canberra woont, de hoofdstad van Australië! En dat is hemelsbreed meer dan 16.000km van Assen en zo’n 24 uur met het vliegtuig!

  Oscar scoort al jaren goede resultaten, vooral in de tijdritten in Assen en in Australië in de heuvels. “Vorig jaar won ik de witte trui. Nu sta ik één punt achter in dat klassement," zei hij voor de start van de Omloop. "Ik wil ook graag voor geel gaan maar voor twee klassementen gaan, kost natuurlijk meer energie. Mijn grootste rivaal in Assen is al drie jaar Jed Smithson,” aldus Oscar.

  In de Omloop van vrijdag behaalde renner van de Canberra Cycling Club al één van de twee doelen. Hij heeft definitief de witte trui te pakken. In het klassement om de gele trui staat hij op 10 seconden van…….Jed Smithson.

  “Thuis hebben we niet zoveel jeugdrenners per wedstrijd. Verder sluiten ze de openbare weg niet af voor ons en hebben we geen neutrale materiaalwagens enzo,” vertelt Oscar over de verschillen. “Ook hebben we thuis meer heuvels. Dat is een van mijn specialiteiten dus ben ik hier wel in het nadeel.”

  Oscar heeft twee voorbeelden: Richie Porte en Gracie Elvin. De profrenster van Orica-AIS is zijn mentor. Zij werd dit jaar tweede in de Ronde van Drenthe en gaf Oscar goede tips over het rijden in Nederland.” Oscar hoopt er volgend jaar weer bij te zijn met zijn fanclub bestaande uit zijn drie oudere zussen, vader en moeder.

  “We proberen elk jaar naar Europa te gaan met het gezin. Oscar kan hier dingen leren die we thuis in Australië niet hebben. Hij doet hier veel ervaring op. De Jeugdtour is een prachtig evenement voor jeugdwielrenners,” besluit moeder Belinda.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter