Menu

Nieuwsbericht

 • Vice-burgemeester enthousiast over Jeugdtour en WK INAS

  INAS NL

  Maandagmiddag om vier uur vond de openingsceremonie van het WK INAS (voor atleten met een verstandelijke beperking) en de prijsuitreiking van de eerste dag van de Jeugdtour Assen plaats.

  Na een indrukwekkende minuut stilte in nagedachtenis van Henk Kampman, sprak loco-burgemeester van de gemeente Assen Harmke Vlieg. Zij haalde in haar speech onder meer het belang van (breedte)sport aan en vond dat een naamsverandering wel op zijn plek was.

  “Ik vind dat we het evenement moeten hernoemen. Het moet World Junior Cycling Tour worden, omdat er maar liefst 22 landen van over de hele wereld actief zijn”, beredeneerde Vlieg.

  “Assen is een echte fietsstad. Het is fantastisch dat er zoveel renners op het asfalt, de keien en de klinkers van Drenthe mogen strijden om de prijzen van de Jeugdtour. Het is een hele prestatie dat de Jeugdtour alweer voor de 53e keer wordt georganiseerd.”

  Vlieg vond het Wereldkampioenschap INAS een welkome uitbereiding voor de activiteiten rond de Jeugdtour.

  “Naast topsport is breedtesport enorm belangrijk, zodat iedereen aan beweging kan doen. Daarom is het heel erg mooi dat het WK hier gehouden wordt. Dit WK is een echt WK met alles erop en eraan en dat is heel mooi.”

  Na de openingswoorden door de loco-burgemeester werden de teams van het WK INAS voorgesteld en kregen de winnaars van de proloog van de Jeugdtour hun medailles en gele truien uitgereikt. In totaal gingen er op de eerste dag van de Jeugdtour 730 renners van start.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter