Menu

Nieuwsbericht

 • Winnaar van de dag: Susanne Andersen

  Andersen

  Susanne Andersen is een van de meest talentvolle junior-dames op het moment. De net 18-jarige Noorse reed al podium in drie Nations Cup wedstrijden en is tweevoudig kampioen van haar land.

  Dat ze kan tijdrijden bewees ze ook in Assen. Ze won de proloog en haar sterke tijdrit stond aan de basis van haar eindzege. Gaat Andersen grote namen uit de Jeugdtour zoals de latere wereldkampioenen Amalia Dideriksen en Lucy Garner achterna?

  “Ik ben een allrounder. Ik hou van sprinten, klimmen en tijdrijden. Ik hou ook van het rijden hier in Nederland. Ik kom hier al sinds de nieuwelingen en toen won ik de klassieker en versloeg ik ook de junior-dames. Dat is een prachtige wedstrijd,” vertelt ze.

  “Helaas zijn er weinig juniores in Noorwegen. Wielrennen is niet zo’n populaire sport. Dat geldt voor veel Scandinavische landen door de weersomstandigheden. Ik woon aan de zuidkust en daar ligt bijna nooit sneeuw.”

  In de klassieker ging een kans verloren. Het was de etappe die Susanne graag had willen winnen. “Ik vond het jammer dat die ene kasseienstrook eruit was. In de sprint zat ik daarna wat ingesloten en werd ik derde. De tijdrit op donderdag was heel belangrijk voor het klassement.”

  In de tijdrit versloeg de Noorse iedereen. Het belangrijkste was de 1 minuut en 36 seconden die ze won op Lorena Wiebes waardoor Susanne het geel kon aantrekken. Dat kwam op de laatste dag niet meer in gevaar. Ze won het criterium na een aanval in de laatste kilometer. Zo won de renster van Stavanger SK de sterk bezette junior-dames categorie.

  Volgend jaar komt Andersen uit voor het Noorse profteam Hitec Products. Misschien zijn we haar dan al terug in de Ronde van Drenthe of de Energiewacht Tour. Of gaat ze in Qatar de regenboogtrui pakken? Vorig jaar werd ze in Richmond al vijfde……

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter