Menu

Nieuwsbericht

 • Winnaar van de dag: Toms Ustups

  De Jeugdtour kent veel etappewinnaars en truidragers. Elke dag pikken wij er één tussenuit. Vandaag is dat Toms Ustups. Hij won de tijdrit in categorie 5 en stond daarnaast tot nu toe elke dag op het podium.

  Maar liefst 24 uur lang was hij onderweg om de Jeugdtour te bereiken. Toms Ustups (12) is helemaal met de bus vanuit Riga (Letland) naar Assen gekomen. Het was niet voor niks, want vandaag won hij de tijdrit en dinsdag al het criterium. Daarnaast eindigde hij tot nu toe elke dag bij de beste drie in categorie 5.

  Toms begon op zijn vijfde met fietsen. Sinds zijn zevende traint hij onder begeleiding van een trainer. Inmiddels fietst hij bij CT Pajuris Cannibal, bekend van de felgekleurde outfits.

  In de omloop in Kostvlies verdedigt de Let morgen zijn gele trui. "Ik heb eigenlijk nog niet een plan hoe ik morgen dat geel ga verdedigen. Dat zie ik morgen wel," kijkt hij vast vooruit.

  Eén van zijn concurrenten is Willemijn Prins van WV de IJsselstreek. Ze begon de week uitstekend met winst in de proloog, maar de tijdrit van vandaag ging minder goed dan gehoopt. Aan de renners van Cannibal heeft ze een zware tegenstander.

  "Het voelt soms wel een beetje alsof ik alleen tegen een heel team fiets", bekent ze. "Ik heb veel concurrentie. Als ze wegrijden moet ik achter ze aan maar ik kan niet alleen alle gaten dichtrijden. Het motiveert me om morgen nog beter te fietsen", zegt ze dapper.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter