Oma en kleindochter Kerstholt

De organisatie van de Jeugdtour draait op vrijwilligers. Daar zijn we heel blij mee. Vaak zit het Jeugdtourvirus ook in de familie en dat al generaties lang. Broers en zussen, vaders en dochters maar ook sinds dit jaar oma en kleindochter Kerstholt. Lineke Kerstholt is al vele jaren verbonden aan het evenement en is verantwoordelijke voor sponsoring en PR. Kleindochter Rosalee is er voor het eerst bij, als mini-miss. Ze is elf en gaat na de zomer naar de laatste klas van de basisschool in Beilen.

“Het leek me altijd al heel leuk om rondemiss te zin,” zegt ze met een brede lach. “Ik hou ervan op het podium te staan en de medailles te geven aan de renners. Ik ontmoet ook andere mensen en dat is heel leuk. Ik kan al een beetje Engels. Aniek en ik mochten samen kleren uitzoeken. Dat was natuurlijk heel gaaf. Wat ik minder leuk vind aan deze ‘baan’ is het lange wachten tot de volgende huldiging.”

Er zijn vier missen en één mister: Caden en Emma uit Denemarken voor de oudere categorieën en Quinten, Aniek en Rosalee voor de jongere categorieën. Lineke zorgt voor de kleding, de sjerpen, de coördinatie achter het podium van alle leiderstruien maar vooral ook voor de bevoorrading.

“Ik heb veel snoepjes meegenomen en brownies voor de meiden,” lacht ze. “We hebben allemaal geluncht met frietjes. Het is dit jaar een leuk team met de Deense meisjes die al wat ouder zijn. Ik vind het heel leuk met Rosalee te werken. Ze is rustig en luistert goed naar de instructies. Het is leuk om meiden en jongens te hebben die het echt leuk vinden om te doen maar die wielrennen ook leuk vinden. Rosalee fietst zelf wel wat op de mountain bike maar ze doet vooral aan turnen. Dat kon je bij de opening op maandag goed zien want ze ging meteen goed staan. Dat was voor mij als oma wel genieten hoor, om haar zo te zien stralen op dat podium.”