De Mentings on Tour

Maandag vertelden Pelle, Finn en Imke Menting van AR&TV De Adelaar over hun verwachtingen voor deze Jeugdtour. Vandaag blikten de renners uit Apeldoorn terug op hun week.

Finn uit categorie 5 was vrijdag de eerste van de familie die in actie mocht komen. “Ik heb een prima wedstrijd gereden,” zei hij. “De week is voor mij een beetje teleurstellend begonnen. Na een goede proloog raakte ik betrokken bij een valpartij. Later liep ook mijn ketting er nog af, waardoor ik op achterstand raakte. Hiermee waren mijn kansen voor een goed algemeen klassement verdwenen.Ik moest mijn doelen een beetje bijstellen en ging voor de etappezege. Dat is helaas niet gelukt. De tijdrit op de Muur van Emmen vond ik zwaar, maar wel heel leuk.”

Voor Imke was het criterium door het Asserbos nog een hele belangrijke dag. Zij stond voor de etappe tweede in het klassement voor de roze trui van categorie 6, op slechts een seconde achterstand van leidster Jaylinn Brakke.

“Dinsdag had ik een wat mindere dag. Hierna stond ik de hele week op een seconde achterstand maar achter twee verschillende leidsters. Mijn plan voor vandaag was om vooral zoveel mogelijk energie te sparen. Ik hoopte mijn achterstand door middel van bonificatiesecondes goed te maken.”

De tactiek bleek succesvol. De Nederlands kampioene pakte meer bonificatieseconden dan haar concurrente, waardoor ze de winnaar is van het meidenklassement.

“Ik vind het leuk om met de jongens te koersen omdat ze sterker zijn waardoor de wedstrijden zwaarder zijn. Ik ben wel blij dat er een apart klassement voor meisjes is. Toch kijk ik er ook naar uit om volgend jaar met alleen meiden te koersen in de nieuwelingen.”

Als laatste reed Pelle uit categorie 3 vandaag zijn rondjes door het Asserbos. Hij had een echte pechdag. “Mijn rem liep aan, dus ik ben gestopt om mijn wiel recht te zetten. Ik heb hierna alles gegeven om terug te komen maar dat is niet gelukt. Gelukkig gingen de andere wedstrijden wel goed. Ik vond het heel leuk om mee te doen. Dinsdag was mijn favoriete etappe. Er werd aanvallend gereden maar ik kon goed meekomen.”

De broers en zus Menting hebben een leuke week gehad waarin ze als het niet al te hard regende soms ook tijd vonden om elkaar aan te moedigen. De drie kijken al uit naar de editie van volgend jaar.