Inschrijving 2024

Een nieuw jaar, een nieuwe Jeugdtour. We zijn inmiddels aanbeland bij editie 57 en daar zijn we maar wat trots op. In 2023 waren we na drie jaar afwezigheid eindelijk weer terug. Dit jaar gaan we op de oude voet verder.

Programma 2024

Natuurlijk is iedereen benieuwd naar het wedstrijdprogramma. Een van de kritiekpunten van 2023 was de korte afstand van de onderdelen en daarmee weinig kilometers in de hele week, vooral voor de oudere categorieën. Daar hebben we wat aan gedaan.

De proloog is vervangen door een criterium, de tijdrit is langer geworden voor de oudere categorieën en we hebben twee langere omlopen in het programma opgenomen. Er is ook flink wat klimwerk te verwachten. De puntenkoers en het criterium op de baan in Emmen komen niet terug.

We delen het programma nu met voorbehoud. De vergunningen zijn in aanvraag en we zijn vol vertrouwen dat dit het programma zal gaan worden. Mochten er toch dingen veranderen, is dit echter geen reden tot restitutie.

Maandag 29 juli – Criterium Assen-Oost + opening Assen-centrum

Dinsdag 30 juli – Omloop Lieveren, gemeente Noordenveld

Woensdag 31 juli – Omloop VAM-berg

Donderdag 1 augustus – Tijdrit Muur van Emmen

Vrijdag 2 augustus – Slotcriterium Asserbos + prijsuitreiking

Inschrijven

We beginnen op maandag 5 februari om 10.00 uur Nederlandse tijd met de inschrijving via onze website. Daar vul je heel eenvoudig je voor- en achternaam in, woonplaats, land, clubnaam en je licentienummer in. Weet je die nog niet, schrijf een 0 en laat het ons later weten. Verzenden en klaar!

Deelnamebevestiging

We delen in op een ‘wie het eerst komt’-principe. Categorieën hebben een maximale grootte door de KNWU bepaald voor jeugdwedstrijden. Dit is om de veiligheid van de renners en rensters te beschermen. Door het systeem van categorieën kunnen we de inschrijving niet per categorie sluiten, alleen voor het hele evenement, dus het is mogelijk om in te schrijven als een categorie vol is. Je ontvangt desondanks dan wel een bevestiging Je krijgt binnen 48 uur bericht als je op een wachtlijst staat.

Betaling

Het deelnamegeld is gelijk gebleven aan 2023, dus €125 per renner. Ook de kosten voor de camping zijn niet verhoogd.

We vragen je voor 1 april te betalen. Dat kan op de rekening van de Stichting Ondersteuning Wielersport. De gegevens staan in je bevestigingsmail. Vermeld de naam en categorie van de renner in de omschrijving. Na betaling krijg je een nummer op de startlijst. Wordt er niet betaald, gaat de startplaats naar iemand op de eventuele wachtlijst.

Annuleren

Er zijn allerlei redenen om te annuleren. Omdat wij ook kosten maken is annuleren helaas niet vrijblijvend. Annuleren voor 1 mei is 80% retour, voor 1 juni 60% retour, voor 1 juli 40% retour en annuleren voor 20 juli is 20% retour. Dit geldt ook voor de camping.

Junior-vrouwen

We hebben al veel aandacht van sterke ploegen voor de wedstrijden van de junior-vrouwen. Met AG Insurance-NXTG staat er een toonaangevende ploeg aan de start. Ook de nationale ploeg van Canada zal deelnemen. We hopen een heel sterk veld voor junior-vrouwen te verwelkomen want de meiden hebben de toekomst in de koers.

DE WEBSITE EN VEELGESTELDE VRAGEN ZIJN NOG NIET GEUPDATE. DAT GEBEURT VOOR 5 FEBRUARI.