We kunnen van start!

De 57e editie van de European Junior Cycling Tour Assen staat op punt van beginnen. We hebben 482 renners op de deelnemerslijst. De allerjongste is Gregor Gaul uit Duitsland. Hij rijdt in categorie 1 en wordt op 16 november acht jaar oud. De oudste is Finn Hoefmans uit Nederland in de categorie junioren. Hij werd op 5 januari 18 jaar oud.

We hebben 324 jongens en 158 meisjes aan het vertrek uit maar liefst 24 landen. De grootste groep is Nederland met 165 renners, gevolgd door Groot Brittannië met 111 renners en Duitsland met 70 renners.

De overige landen zijn Australië, België, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Hong Kong, Hongarije, Ierland, Israel, Japan, Litouwen, Luxemburg, Mexico, Noorwegen, Roemenië, Tsjechië, Verenigde Arabische Emiraten, Zuid Afrika, Zweden en Zwitserland.

De grootste categorie is categorie 6 met 68 renners. De kleinste categorie is categorie 1 met 17 renners. 35% van de deelnemers deed vorig jaar ook al mee dus maar liefst twee derde van het deelnemersveld is nieuw in Assen. We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen dus laat het ons weten via social media.