Wielrennen of toch iets anders?

Met de Olympische Spelen in Parijs, waar 32 verschillende sporten te zien zijn, vroegen we een aantal jeugdrenners welke sport ze zouden kiezen als ze niet zouden wielrennen.

Hassan (Londen, categorie 2) – BMX

Hassan is gek op BMX. Hij houdt van de snelheid en het avontuur van het fietsen over hobbelige parcoursen. “Ik vind het leuk om trucjes te doen en van grote sprongen te maken,” zegt hij enthousiast. Voor Hassan is BMX een spannende manier om zijn liefde voor fietsen op een andere manier te beleven.

Micha (Emmen, categorie 7) – Zeilen

Micha ziet zichzelf in een zeilboot. Hij vindt het heerlijk om op het water te zijn en geniet van het rustige gevoel van zeilen. “Ik hou van de zee en dat je lekker hard kunt op plekken waar je niet met een gemotoriseerde boot mag komen,” zegt Micha.

Daemiën (Leeuwarden, categorie 7) – Voetbal

Daemiën kiest voor voetbal als zijn alternatieve sport. Hij vindt het geweldig om met een team samen te werken en doelpunten te scoren. “Ik vind het leuk om dan met vrienden te spelen en onze tegenstanders te verslaan,” zegt hij lachend.

Hoewel deze jonge renners ieder hun eigen favoriete alternatieve sport hebben, blijven ze allemaal het meest enthousiast over wielrennen. Het fietsen blijft hun grootste passie. We wensen ze dan ook veel succes in hun wedstrijden deze week, en hopen dat ze blijven genieten van de sport die ze het liefste doen!