Verschillende vlaggen

Vandaag op de VAM-berg hadden we het grote podium neergezet voor de soms nog heel erg kleine renners. Rondemissen Jildau, Anniek, Rosalee en rondemister Quinten stonden paraat met de gele, groene, witte en roze truien. En natuurlijk met de medailles voor de eerste drie van elke wedstrijd.

We zagen heel veel nationaliteiten passeren op dat grote podium. In de zeven jeugdcategorieën wonnen renners uit maar liefst zes landen: Nederland, Groot-Brittannië, Zwitserland, Luxemburg, Hong Kong en Ierland.

Ethan Real zorgde voor de eerste Ierse zege ooit. Nou ja, zo lang onze archieven, oftewel mijn geheugen, teruggaan. In categorie 6 versloeg hij Joost Vrij in een hele spannende sprint. Naast de Ierse en Nederlandse renner stond de Engelse Laurie Dutton ook op het podium.

Er was ook een primeur voor Thibaut Beckers want een Zwitserse winnaar was er deze week ook nog niet. De 14-jarige renner deed het na een indrukwekkende solo in categorie 7. Harry Cooper uit Engeland en de Deense Philip Ternstrøm Hyldtoft finishten op meer dan een minuut.

Categorie 5 is al sinds de eerste etappe het domein van Jeremy Leung. De renner uit Hong Kong, China zorgde voor de primeur van de eerste zege ooit voor zijn land. Inmiddels staat de teller al op drie. Er stonden ook hier drie nationaliteiten op het erepodium. Jeremy werd vergezeld door Joren Pijpker uit Nederland en Tommy Bass uit het Verenigd Koninkrijk, of nog preciezer de Isle of Man.

De jongste categorieën deden niet onder qua internationaliteit. De Engelse Harrison Northover stond met de Duitse Jonas Immel en de Nederlandse Janine Barkhuis op het podium van categorie 1. In categorie 2 was er ook een Engelse zege voor Edward Nicholls maar Collin Luchies en Emmie Veneman uit Nederland kwamen erbij in de stralende zon op de VAM-berg..

In categorie 3 vierden we vandaag ook nog een Nederlandse zege. Tim Jansen viel aan in de finale en versloeg de Duitse Erik Dambacher, de winnaar van dinsdag, en Oscar Northover uit Engeland. Alweer drie verschillende landen dus.

Tot slot mocht ook nog de Luxemburgse vlag in top voor Mathis Elsen in categorie 4. Dat was deze week ook al voor het eerst. Op het podium ook de Britse vlag voor Edward Peters en de Nederlandse voor Florian Castein. Zo zagen we dat het met recht een internationale wedstrijd is en daar zijn we maar wat trots op.

Alle resultaten staan op de speciale uitslagenpagina.